21 Ekim 2010 Perşembe

zalım kader

Daha önceki yazılarımda okudunuz mu bilmiyorum ama ben bu senenin ösym mağdurlarındanım.Hatta ösym mağduru değil kendi kendimin mağduruyum.Şöyle ki tam bir sene boyunca canımı dişime taktım eşekler gibi çalıştım günde 11 saat derslere girdim ve karşılığını da aldım. Sınavdan 486 puan alarak Yeditepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği tam burslu bölümü tutturmuşum.Aslında özel istemiyodum fakat üstüne para verdikleri için açıkçası cazip geldi. Özel olarak da bir tek onu yazmıştım.Ben polyanna mutluluğuyla günlerimi geçirirken zalim kader son dakika golünü atmayı eksik etmedi tabi. Her zaman olduğu gibi.. Bir yanlışlık ya da gözümden (daha doğrusu benim annemin ve hocamın gözünden) kaçması sonucu tam burslu girilecek olan okul kodu normal olarak girilmiş ve böylelikle okulun paralı kısmı tutmuştu. Yıllık para ise 16 milyar olduğu için haliyle beni gökyüzüne çıkaran hayallerim kıç üstü gerisin geriye bıraktı.Toparlanmam zor oldu ve hala daha toparlanabilmiş değilim tam anlamıyla. Ve öyle geliyor ki bi dahaki sene üniversite yüzü görene kadar da anlatamıcam. Atlatamamamın ya da daha doğrusu daha fazla üzülmemin en büyük nedenlerinden biri haketmemem. İkinci olarak da arkadaşlarımdan gördüğüm tepkiler. Böyle bir şeyi gerçekten haketmedim çünkü bir sene boyunca deliler gibi paraladım kendimi. Tüm yıl kıçını yaya yaya sınıfta yatan eline bir tek test kitabı almamış ve ingilizcenin daha tenselerini bilmeyen adamlar şimdi üniversitedeler. Ulan o kadar koyuyor ki anlatamam.. Bir tek ben kaldım inanır mısınız.Sadece ben. Ve hakettim mi bunu? Bana kalırsa hayır. Çevremdekiler daha doğrusu ailem ve bikaç yakın dostum her şerde bir hayır vardır şimdi sana hayır gibi gözüken şey belki de seni daha kötü yerlere getirecekti bilemezsin. o yüzden bu kadar üzülme vardır bunda da bir hayır diyerekten teselli etmeye çalıştı. Bunların dışında geri kalan 'arkadaşlarım' ise o malum tesellilerini benden esirgemediler. Sağolsunlar. Tabi bunlara ne kadar teselli denirse.Orası da tartışılır. Bana daha çok küfür gibi geldi çoğu.Her neyse bu durumuma sevinen aslında üzülmüş görünüp aslında bi bok hissetmeyen, hakettin kızım sen çok havalıydın o kadar çalışıyodun diye düşünüp içinden kıs kıs gülen şerefsizler çok fazla. En kötüsü de onların hepsinin şu an başka bi ilde olmaları. Senelerdir İstanbulda yaşamayı hayal eden ben bir hata sonucuyla bu lanet şehirde tıkılı kaldım. Yani 1 sene daha tıkılı kaldım. Ve en kötü yanlarından biri de seneye 30 puanımın düşecek olması. Canımı alsalardı daha iyiydi yani. Eğer o puanım düşmeseydi istediğim bölümü kazanabilirdim. Mütercim-tercümanlık kastım. Ama bu durumda gerçekten çok zor. Yine de elimden geleni yapıcam.

*Facebookta iletilerine oraya buraya üniversitesinin ismini yazan her gün farklı yerlerde fotoğraflar çektirip koyan o gerizekalı arkadaşlarımdan nefret etmemde bir sakınca yoktur diğ mi ?

12 yorum:

  1. Çok talihsizce olmuş, İnan çok üzüldüm. Benim iki adet burslu öğrencim var kocaeli üniversitesine gidiyorlar ,tabii burstan kastım her ay memleketlerinden başka bir il olduğu için harşlıklarını gönderiyorum. Okulu kendileri kazanmışlar.
    Çalışmışsın,çabalamışsın ama maddi engel yüzünden veya her neyse duraksıyorsun bu olmamalı keşke bu işler bu kadar basit olmasa.

    YanıtlaSil
  2. ahhh lilly yaramı eşeledin gece gece yaa.. bende 5 sene önce dişimi tırnağama takıp çalışmıştım..ama birinin çıkıp 180 de 180 yapması tamamen beni patlattı..bir sözelci için bundan daha beteri olamazdı..öyle böyle dedik idealimiz dedik,allem ettik kallem ettik burslu kıbrısa gittim. 5 yıl ağzıma sıçıldı,ömrümden ömür gitti,saçlarıma ak düştü ama yarı yıl uzamıştı hazırlıktan..son yarı yılımı da okuyup o s2tmin diplomasını almaya sadece 4 ayım kalmıştı noldu..annemin işler tepetaklak oldu..bana noldu?kaldım burada böle göt gibi...dondurmaktan başka çare kalmadı..dondurmayı da daha yapamadım..akıbetim belirsiz..noldu 5 yılım heba oldu..öyle ellerimin arasından kayıp gitti..
    hayat bazen hiç adil değil...

    YanıtlaSil
  3. Off çok kötü olmuş gerçekten. Bence biz seçilmiş insanlarız. Bizim gibi seçilmiş kişilere seçilerek bütün olumsuzluklar veriliyor.Ama eminim bi gün hepsi yoluna girecek..

    YanıtlaSil
  4. gerçeken çok fena olmuş :(

    YanıtlaSil
  5. bence yukardakinin bizle bir alıp veremediği var kimisine kepçeyle dağıtırken bize kaşıkla vermeyi çok görüyor..

    YanıtlaSil
  6. Çok feci bir talihsizlik olmuş, çok üzüldüm gerçekten ama seni anlayan biri olarak, bir sürü talihsizlik yüzünden ben 5 yıl üniversiteye gidemedim, en sonda kıçı kırık iki yıllık bir bölüme gidebildim... Sende de olduğu gibi benim onda birim çalışan insanlar benden daha güzel bölümler okudular.
    Sonuç beni de herkes her şerde bir hayır var diye teselli etti, hayata 5 yıl geç atılmam yanıma kar kaldı sonunda.
    üzüldüm gerçekten senin durumuna.

    YanıtlaSil
  7. 486 alsam üzülmezdim ama kötü olmuş :(

    YanıtlaSil
  8. 486 alıp gidememek üzüyo zaten :/

    YanıtlaSil
  9. Kötüymüş cidden ama dedikleri gibi her şeyde bir hayır vardır ya. Belki de Yeditepe'de daha da mutlu olamayacaktın kimbilir :/

    YanıtlaSil
  10. Ben de öyle düşünüyorum. Mutlaka bi nedeni olmalı çünkü :/

    YanıtlaSil
  11. Lillysnone uzulme, her iste bir hayir vardir demesi disaridan olan icin kolay, ben de suan dis kapinin dis mandaliyim. Ama inan cok uzuldum. Ben de biraz kaderciyim ve herseyin esasinda bir sebebi varmis diye dusunecegin bir an olacagina inaniyorum. Hayat bu, biz istiyoruz, hayat bize istedigimizi kismen veriyor ve zaman geciyor, baska seyler cikiyor. Umarim seneye buraya universite anilarini yaziyor olacaksin, bunu icten diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur. Bu kez de başka bi durumla karşılaşmam umarım. Ya da geçen seneki kadar iyi bi puan alabilirim. Görücez artık..

    YanıtlaSil

sen de yaz yaz yaz bi kenara yaz bütün sözlerini